Tarihi Kentler Birliği, Balıkesir’de toplandı

Balıkesir'in özne olduğu 3 süren program dahilinde; hayata geçirilen projelerin sunumlarının yapılmasının yanı sıra proje alanlarına teknik geziler düzenlendi. Ziyaretçiler, Balıkesir'de gerçekleştirilen bütüncül, kapsayıcı ve koruyucu çalışmaları ol

GÜNDEM - 2 yıl önce

Balıkesir'in özne olduğu 3 süren program dahilinde; hayata geçirilen projelerin sunumlarının yapılmasının yanı sıra proje alanlarına teknik geziler düzenlendi. Ziyaretçiler, Balıkesir'de gerçekleştirilen bütüncül, kapsayıcı ve koruyucu çalışmaları oldukça beğendi.

Tarihi kent dokularının ve kentsel-kültürel mirasın korunması amacıyla üye belediyeler arasında iş birliği ve deneyim alışverişini sağlayan Tarihi Kentler Birliği'nin, “Bölge Toplantısı” 29-31 Temmuz günleri arasında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 3 gün süren programın öznesi olan Balıkesir'in; tarihi alanlarının korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda yapılan çalışmalar görüşülerek teknik geziler düzenlendi. Gala yemeğiyle başlayan programın ardından il merkezinde hayata geçirilen; Balıkesir Çamlık Alanında, Kazım Özalp Sokak Sağlıklaştırma Proje Alanı ile Zağnos Paşa Camisi ve meydanı gezildi. Kent merkezinde yapılan bütüncül çalışmalarla Büyükşehir Belediyesi'nin oluşturduğu tarih koridorunu oldukça beğenen ziyaretçiler, çalışmaları takdirle karşıladı.

“Balıkesir'in her yerine dokunmaya çalışıyoruz”

Avlu Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda tarihin, doğanın ve kültürün buluşma noktası Balıkesir'e gelen Tarihi Kentler Birliği Üyelerine teşekkür eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Tarihi Kentler, beraber hareket ettiği zaman birbirlerine çok güzel aktarımlarda bulunuyor. Şehrimizin her yerine dokunmaya çalışıyoruz. Dokunduğumuz her yerde de hemşehrilerimiz ve hocalarımıza danışıyoruz. Bizi takdir ediyorlar, marifet iltifata mahsarmış. Ödüller aldık, çok değerli ödüller oldu bizim için. Arkadaşlarımız daha iştahla çalıştılar. Balıkesir'in neresine giderseniz gidin, orada bir restorasyon projesi olduğunu göreceksiniz. Şehir Merkezinde yaklaşık 50 bin metrekarelik alanda büyük bir kentsel tasarım projesi yürütüyoruz. İlçelerimizde de birçok restorasyon çalışmalarımız mevcut. Sizler gibi çok görmüş, geçirmiş bu işin ilmini, bilimini yapan arkadaşların yaptığımız işleri takdir etmeleri bizi çok memnun etti. Bölge toplantımızın, Balıkesir'de olmasından memnuniyet duydum.” diye konuştu.

Sunumlar gerçekleştirildi

Açılış konuşmasının ardından, kentte yapılan çalışmalara çok yönlü bakış açış sağlayacak konu başlıkları altında birçok sunum gerçekleştirildi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Küçükkaptan “Balıkesir ve Çevresinde Bütüncül Koruma Çalışmaları”, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Gönüllüsü Mimar Alp Arısoy “Dumlupınar Mahallesi ve Çevresine Yönelik Kentsel Tasarım Rehberi”, Prof. Dr. Recep Efe “İda Madra Jeopark Projesi”, Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yaşagül Ekinci Danışan “Ayvalık Endüstriyel Peyzaj Alanı UNESCO Adaylık Çalışmaları” üzerine sunumlarını gerçekleştirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Ereğli cezaevi önünden af çağrısını yineledi

2022-07-26 17:07 - GÜNDEM

Konut fiyatlarında artış devam etti

2022-07-26 15:59 - EKONOMİ

Zafer Partisi Ereğli ilçe Başkanı Remzi Yücel:Kimler Ereğli halkına bu zulmü reva görmektedir.

2022-07-30 14:59 - GÜNDEM

Suudi Arabistan Prensi Konya'ya geliyor

2022-07-28 00:07 - GÜNDEM

Koski tarafından kapatılan çukur çöktü 3 araç çukura düştü

2022-07-28 01:05 - ASAYİŞ

İzmir’e şehit ateşi düştü! İstihkam Astsubay Çavuş Batuhan Şimşek

2022-07-29 08:07 - ASAYİŞ

Fenerbahçe, Dinamo Kiev karşısında tur peşinde

2022-07-26 13:59 - SPOR

1. Karapınar Lavanta Festivali başladı

2022-07-31 15:28 - Yaşam

İş yerine silahlı saldırı: 1 ağır yaralı

2022-07-31 08:29 - ASAYİŞ

Yunanistan, AB'nin doğal gaz tüketiminde tasarruf önerisinden muafiyet istiyor

2022-07-25 18:20 - Dünya

İlgili Haberler

Emeklilere zam yapılmazken Maarif Vakfı'na 5.7 Milyar TL kaynak aktarıldı

16:00 - GÜNDEM

Araç muayenede sürücülere kötü haber

14:16 - GÜNDEM

İnternetten alışveriş yaparken iki kere düşünün. 1 milyar liralık vurgun yaptılar

12:01 - GÜNDEM

Borcu olan milyonları ilgilendiren gelişme. Borç yapılandırması için hükümeti çağrı

16:13 - GÜNDEM

Çalışanın fazla mesaisine de yasak geldi. 81ile yazı gitti

14:27 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Erdoğan'dan İslam dünyasına İsrail çağrısı: Daha neyi bekliyorsunuz?

16:55 - POLİTİKA

Emeklilere zam yapılmazken Maarif Vakfı'na 5.7 Milyar TL kaynak aktarıldı

16:00 - GÜNDEM

Maç Kadrosu Kurmada İyi Olanlar Kazanıyor !

14:20 - SPOR

Araç muayenede sürücülere kötü haber

14:16 - GÜNDEM

Emeklilere Haziran sürprizi. Bir defaya mahsus olacak

15:03 - Yaşam