USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EREĞLİ

Ereğli'de havalar yine soğuyor: Uyarının kodu yine sarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni tahmin haritasını yayımladı. Konya’nın da aralarında olduğu 29 kent için bugün sarı kodlu alarm verildi. Ereğli'de sıcaklıklar 6-8 derece birden düşecek. Sağanak yağış beklenen Ereğli'de, fırtına da etkili olacak.

Ereğli'de havalar yine soğuyor: Uyarının kodu yine sarı!
11-05-2024 11:57
11-05-2024 12:08
KONYA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; tüm Türkiye bugün sağanak yağmurun etkisinde kalacak. Yağışlar sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacak.

Yağışların; Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Antalya çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.Hava sıcaklığı yağışlı hava ile birlikte batı kesimlerden başlayarak, iç ve kuzey kesimlerde 6 ila 8 derece azalacak.

Rüzgarın kuzey ve batı kesimlerde kuzeyli yönlerden, diğer yerlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat), İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (70-100 km/saat) esmesi bekleniyor.

KONYA DAHİL 29 İLE SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, cumartesi günü için 29 ile sarı kodlu uyarıda bulundu.

Sarı kodla uyarılan iller şunlar:

Konya, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Antalya, Karaman, Niğde, Adana, Kayseri, Tokat, Sivas, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Bayburt, Van ve Hakkari.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Antalya çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

TOZ TAŞINIMI DA OLACAK

İç ve Doğu kesimlerde toz taşınımı görüleceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

KONYA VE BÖLGESİNDE FIRTINAYA DİKKAT

Meteoroloji Konya 8. Bölge Müdürlüğü de bugüne dair uyarısında şunları kaydetti…

“Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren rüzgârın; Konya’nın Emirgazi, Karapınar, Ereğli, Halkapınar, Karaman’ın Merkez, Kazımkarabekir, Ayrancı ilçeleri ile Niğde il genelinde güney yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-80 km/sa), yer yer hamleli kuvvetli fırtına (80-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Oluşması muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Ereğli'de bugün ve bu hafta beklenen hava durumu şöyle...




Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
sanalbasin.com üyesidir